Regionaal Archief Alkmaar scoort hoog

Bezoekers geven een 8,3

ALKMAAR – Het Regionaal Archief Alkmaar wordt gewaardeerd: bezoekers geven het archief het rapportcijfer 8,3. Dat blijkt uit het kwaliteitsonderzoek over 2019. Daarmee scoort het Regionaal Archief boven de 8 die Nederlandse archiefinstellingen gemiddeld scoren voor hun dienstverlening. Het Regionaal Archief krijgt hoge cijfers voor de goed en snelle dienstverlening op de studiezaal, de ruime openingstijden en de heldere website en sociale mediakanalen. Ook krijgen archiefmedewerkers een 8,6 voor hun deskundigheid en een 8,8 voor hun vriendelijkheid. 

Het onderzoek wordt iedere twee jaar uitgevoerd. De gebruikers van het archief beoordelen de kwaliteit van de dienstverlening op studiezaal en online. “Ga zo door,” schrijft een hen. “Persoonlijk vind ik het een prettige omgeving om onderzoek te doen. En ben altijd goed en vriendelijk geholpen.” Het Regionaal Archief is blij met de betrokkenheid van bezoekers en gebruikers, met de vele complimenten en met alle suggesties. 

Eén veelgehoorde wens van bezoekers gaat direct in vervulling: het Regionaal Archief is 2020 begonnen met een pilot van de nieuwe service ‘scannen op verzoek’. In de loop van het jaar zullen gebruikers scans uit steeds meer archieven gratis kunnen aanvragen. Zo hoeven zij niet per se naar Alkmaar af te reizen om de originele archiefstukken te bekijken.