Online avond over de Tweede Wereldoorlog Regionaal Archief presenteert digitaal evenement

In het kader van 75 jaar vrijheid presenteert het Regionaal Archief in Alkmaar online een avond over de Tweede Wereldoorlog. Vertegenwoordigers van oorlogsmusea en andere deskundigen vertellen op vrijdagavond 24 april over de oorlog in de regio. Het evenement vindt vanwege het coronavirus niet plaats in het archief, maar via Zoom kan iedereen nu gratis virtueel binnenlopen, meeluisteren en vragen stellen.

De avond begint om 19.30 uur met vraaggesprekken met de deskundigen van Museum Vliegveld Bergen 40/45 en Bunkermuseum Jansje Schong in Egmond. Vanaf 20.10 uur staat een gesprek met de historici en oud-archivarissen Jan van Baar en Gerrit Valk op het programma. Zij deden beiden uitvoerig onderzoek naar de Tweede Wereldoorlog in de regio. Wie daarna zelf aan de slag wil krijgt een overzicht mee met tips over het zoeken naar personen in oorlogsbronnen. Het Regionaal Archief lanceert die dag bovendien een aantal filmpjes waarin bijzondere stukken uit de oorlog getoond worden. 

De digitale inloopavond over de oorlog is op 24 april vanaf 19.30 uur te bezoeken via Zoom: bit.ly/wo2zoom. Vragen stellen kan op de avond zelf via de chat, maar ook van tevoren via sociale media of via de mail: info@archiefalkmaar.nl. Het volledige programma is te vinden op regionaalarchief.nl/wo2online.