In contact met de geschiedenis


In contact met de geschiedenis: nieuwe cursusreeks Regionaal Archief 

Mensen die willen starten met voorouderonderzoek of de geschiedenis van hun woning of woonplaats, kunnen weer terecht bij het Regionaal Archief in Alkmaar. Daar gaat vanaf september een nieuwe cursusreeks van start. Ook onderzoekers die al bezig zijn maar extra tips willen krijgen, of die beter willen worden in het lezen van oud schrift, zijn welkom. 

Bent u nieuw in de wereld van archieven van voorouderonderzoek of woonplaatsonderzoek, dan is de maandelijks terugkerende gratis ‘Introductiemiddag Archief’ iets voor u. 
Wilt u meer leren over voorouderonderzoek dan is er de cursus ‘Op zoek naar uw familiegeschiedenis’ (twee middagen: 17 en 24 september). 
De cursus ‘Op zoek naar de geschiedenis van huizen, winkels en bedrijven’ helpt u de juiste bronnen te vinden voor onderzoek naar bijvoorbeeld de geschiedenis van een huis of straat (15 en 22 oktober). 

De cursus ‘lezen van oud schrift’: Wie in het onderzoek teruggaat in de tijd, loopt tegen moeilijk leesbare bronnen aan. Handschrift en taalgebruik waren een paar eeuwen geleden nu eenmaal anders. Tijdens de cursus, die uit tien middagen bestaat, leert u om ook moeilijk leesbare bronnen te gebruiken. 

Leren is van alle (leef)tijden
Het gehele cursusaanbod met informatie over de inhoud, data en eventuele kosten kunt u vinden op www.archiefalkmaar.nl/cursussen. Voor alle activiteiten is vooraf aanmelden wenselijk. Dat kan via info@archiefalkmaar.nl, de chatfunctie op de website van het Archief of via 072-8508200.
Regionaal Archief, Bergerweg 1 te Alkmaar.