Cursussen over Tweede Wereldoorlog en archieven

Nieuwe cursusreeks Regionaal Archief van start

Het Regionaal Archief in Alkmaar start weer een nieuwe reeks cursussen. De eerste vindt plaats op 5 februari. De cursussen zijn er voor iedereen die wil leren archiefonderzoek te doen. Bijzonder dit jaar is een gratis cursusmiddag over het zoeken naar personen in de talloze bronnen over de Tweede Wereldoorlog, op donderdag 14 mei. Met natuurlijk speciale aandacht voor de oorlogsbronnen die het Regionaal Archief zelf bewaart.

Voor wie meer wil leren over het verrichten van archiefonderzoek is er ook de maandelijks terugkerende gratis ‘Introductiemiddag’. De cursus ‘Op zoek naar uw familiegeschiedenis’ helpt u onderzoek te doen naar voorouders. Zoekt u liever naar het verleden van bijvoorbeeld een gebouw of een straat dan is er de cursus ‘Op zoek naar de geschiedenis van huizen, winkels en bedrijven’. 

Het regionaal Archief is te vinden aan de Bergerweg 1 in Alkmaar. Een overzicht van het cursusaanbod met informatie over de inhoud, de data en eventuele kosten is te vinden op regionaalarchief.nl/cursussen. Vooraf aanmelden voor een cursus is noodzakelijk; dat kan via de website, per e-mail (info@archiefalkmaar.nl) of telefonisch (072-8508200).